De 5 mooiste badplaatsen van Turkije

In deze blog zoomen wij in op de 5 mooiste en populairste badplaatsen van Turkije.

#1 Alanya

De stad Alanya wordt de velen gezien als de mooiste badplaats van Turkije. De badplaats staat bekend als veelzijdige vakantiebestemming. Alanya beschikt over lange zandstranden en brede boulevards. Voor shopliefhebbers is het een paradijs. Zo zijn er overdekte markten, moderne winkelcentra en authentieke bazaars. Ook is er een uitgebreid uitgaansleven en kan je er lekker en betaalbaar uit eten bij een van de vele restaurants. In Alanya heb je de keuze uit ontzettend veel accommodaties. Van grote, luxe resorts tot kleinere budgethotels. Doordat het aanbod zo groot en divers is, zijn ook de beste vakantiedeals vaak naar Alanya. Vandaar ook dat Alanya populair is bij een groot publiek. Zowel bij gezinnen met kinderen als koppels, ouderen en zelfs jongeren.

#2 Belek

In de badplaats Belek vind je vele grote, moderne en zéér luxe resorts. Het behoort dan ook tot één van de meest luxe badplaatsen van Turkije. Belek is vooral geliefd bij zon-, zee- en strandliefhebbers. De meeste resorts beschikken ook over een eigen privéstrand. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Alanya en Side is Belek een stuk kleiner. Ideaal voor een ontspannen vakantie dus! De laatste jaren is Belek bovendien uitgegroeid tot golfparadijs. Verschillende resorts beschikken zelfs over een eigen golfbaan. Dit is dan ook de reden waarom Belek favoriet is bij golfliefhebbers.

#3 Kusadasi

De badplaats Kusadasi is de meest populaire badplaats aan de Egeïsche kust. Voor een heerlijke zonvakantie zit je hier op de juiste plek. Maar ook als je meer van Turkije wilt zien! Vanuit Kusadasi kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Efeze. Dit is één van de best bewaarde antieke steden van Turkije. Het behoorde tot een van de grootste steden van het Romeinse Rijk. Hier vind je dan ook veel opgravingen terug uit de Griekse oudheid.

#4 Lara

Het strand van Lara behoort tot één van de langste stranden van Turkije. Lara is dan ook erg geliefd bij strandliefhebbers. Door velen wordt Lara omschreven als het ‘Las Vegas van Turkije’. Dit komt door de vele themahotels die Lara rijk is. Zo is er bijvoorbeeld het Titanic Beach Resort, geïnspireerd door het cruiseschip de Titanic. Daarnaast vind je een replica van het Kremlin Palace bij Asteria Kremlin Palace. Het maakt niet uit in welk resort je verblijft. Ieder resort heeft zijn eigen stijl en charme!

#5 Side

Ben je op zoek naar meer dan alleen zon, zee & strand? Dan is Side de perfecte badplaats voor jou! Deze gezellige en sfeervolle badplaats is goed te combineren met culturele uitstapjes. Zo zijn er verschillende overblijfselen uit de Romeinse tijd te bewonderen. De beroemde tempel van Apollo is één van de meest populaire bezienswaardigheden. Side is bovendien een erg kindvriendelijke vakantiebestemming. De meeste resorts bieden dan ook uitgebreide animatieprogramma’s voor jong en oud! Zo hoeft niemand zich te vervelen.

De mooiste stranden...