Turkije is weer razend populair

Vanaf deze zomer is Turkije weer razend populair onder toeristen. Dat merken ook de grotere reisaanbieders Sunweb en Traveldeal. Zij spreken over het hoogste aantal boekingen naar Turkije ooit. In deze blog gaan wij in op de oorzaken van de groeiende populariteit.

Geen negatief reisadvies meer

De autoriteiten in Turkije hebben besloten om de cijfers met betrekking tot de coronabesmettingen niet mee te laten wegen in het reisadvies. Het negatieve advies om naar Turkije af te reizen is twee jaar op een rij de reden geweest voor terugdringing van toerisme naar het land. Sinds dit jaar heeft Turkije de maatregelen volledig laten vallen.

Meest geboekt

Goedkoper

De prijzen voor een vakantie liggen aanzienlijk lager dan de afgelopen jaren. Dit in tegenstelling tot reizen naar andere landen. Deze worden vooral duurder. Voorheen was Turkije een ontzettend populaire vakantiebestemming onder de Russische toerist, maar door de huidige in Oekraïne situatie blijven Russische toeristen weg. Dit is met name te wijten aan de strafmaatregelen welke verschillende landen hebben opgelegd aan Rusland. Hierdoor dalen de prijzen. De daling van de vraag is vooral zichtbaar bij de volledig georganiseerde reizen welke worden aangeboden buiten de schoolvakanties.

Bekijk de beste deals