Bezienswaardigheden in de Turkse Riviera

Naast genieten van de faciliteiten in het luxe all-inclusive hotel heeft de Turkse Riviera een schat aan oude bezienswaardigheden. In deze blog benoemen wij onze top 4.

1. De oude binnenstad van Antalya

Een aanrader is een bezoek aan de oude binnenstad van deze bekende stad in de Turkse Riviera. Antalya heeft namelijk een bijzonder fraai authentiek stadscentrum met onder andere Prachtige Yivli Minare Moskee en de poort van Hadrianys. Deze triomfboog werd gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Hadrianus die in 130 n.Chr. de stad bezocht. Het is de enige nog bestaande poort in de stadsmuren van Antalya.

Een bezoek aan het Karaalioglu park is ook zeker de moeite waard. Een wandeling vanaf de haven van Antalya naar het Karaalioglu park is een aanrader. Midden op de verdeling tussen de haven en het Karaalioğlu Park ligt de Hıdırlık toren. Deze uitkijktoren is al gebouwd in de tweede eeuw.

 2. Side – Antiek Side

Side staat bekend om haar stranden en moderne centrum. Een wandeling van het strand naar Antiek Side leert dat ook deze stad vroege floreerde. De weg van Side Cadessi gaat op een gegeven moment over in Liman Cadessi. Dit is de plek waar antiek Side begint. Langs de weg vind je al zuilen en panden uit de oudheid. Antiek Side is de plek waar vanaf de zevende eeuw voor christus veel handel werd gedreven. Side werd al snel één van de belangrijkste handelssteden in die tijd. Veel overblijfselen zijn gespaard gebleven, en gelukkig nog openbaar toegankelijk. Aanraders zijn het oude theater van Side en de restanten van de tempel van Apollo.

3. Nationaal park Koprulu Kanyon

Köprülü Canyon is een nationaal park in de provincie Antalya. Met een oppervlakte van 366 km² werd het op 12 december 1973 door het Ministerie van Vorst als nationaal park aangelegd. De kloof is op sommige plaatsen 400 m diep en strekt zich uit over 14 km langs de rivier de Köprü, in dit park tref je onder andere de Romeinse Oluku brug.

4. De burcht van Alanya

De burcht van Alanya is een indrukwekkend bouwwerk. Het kasteel in zijn huidige vorm werd gebouwd in de 13de eeuw door de Seldjoekse heerser Alâüddin Keykubad I, maar reeds in de Hellenistische tijd stond op de heuvel bij Alanya een kasteel. De burcht bestaat uit in totaal 6,5 kilometer muur met 140 torentjes en verschillende toegangspoorten, welke veelal beschadigd zijn. Binnen de muren bevinden zich diverse gebouwen, waaronder een Byzantijnse kerk, baden en een wateropslag. In ongeveer een uur wandelt u omhoog naar het kasteel, dat 250 meter boven de zeespiegel ligt. Bij aankomst wordt u beloond met een geweldig uitzicht.

Deals Turkse Riviera