Bezienswaardigheden in Side

Ben je op zoek naar een wondermooie plek om te verkennen? Dan is Side, een klein stadje gelegen aan de zuidkust van Turkije, de perfecte bestemming voor jou! Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

Oude Stad

Een stap terug in de tijd vind je in de prachtige oude stad van Side. Met zijn smalle straatjes, antieke gebouwen en kleurrijke markten, krijg je hier meteen het gevoel dat je een deel van de geschiedenis betreedt. Vergeet niet om even halt te houden bij de amphitheater en het museum!

Apollo Tempel

Als je een liefhebber bent van geschiedenis en antieke architectuur, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Apollo Tempel in Side. Het was oorspronkelijk gebouwd in de 2e eeuw na Christus maar vervolgens gerestaureerd door de Romeinen in de jaren 200 na Christus.

Watersport

Als je een beetje avontuur wilt toevoegen aan je reis, dan kan je ook proberen om te gaan watersporten in Side. Of het nu gaat om jetskiën, windsurfen of parasailen, er is hier voor elk wat wils. De kristalheldere wateren vragen erom om ontdekt te worden!

Boottocht

Neem een boottochtje langs de kustlijn van Side om enkele van de meest adembenemende uitzichten ter wereld te aanschouwen. Tijdens deze tocht kan je in aanraking komen met het lokale ecosysteem, zoals bijvoorbeeld het spotten van dolfijnen langs de kust!

Er is nog zoveel te zien en beleven in Side, maar deze plaatsen zijn toch wel de absolute hoogtepunten. Probeer eens iets speciaals te maken van je reis en breng een bezoekje aan de geheime stranden, lokale restaurants of cafés. Je weet nooit wat voor avontuur jou te wachten staat. Vind zelf uit waarom Side één van de meest betoverende steden ter wereld wordt genoemd!

Populair in Side