De temperaturen met kerst aan de Turkse Riviera

Als je op zoek bent naar een warme en zonnige kerstvakantie, dan is de Turkse Riviera de perfecte bestemming voor jou. Met zijn mediterrane klimaat geniet je hier van milde winters en aangename temperaturen tijdens de feestdagen.

Gemiddelde temperatuur in december

In december kun je gemiddeld een temperatuur verwachten van rond de 17 graden Celsius aan de Turkse Riviera. Dit betekent dat je overdag kunt genieten van aangename temperaturen en ’s avonds gezellig buiten kunt zitten zonder te verkleumen.

Specifieke temperaturen per locatie

Elke bestemming aan de Turkse Riviera heeft zijn eigen charme en bijbehorende temperaturen tijdens de kerstdagen. Laten we eens kijken naar enkele populaire plaatsen:

Antalya

Antalya is een populaire toeristische bestemming en biedt milde winters met warme temperaturen rond de 18 graden Celsius. Perfect om te wandelen langs het prachtige strand of om te genieten van de historische bezienswaardigheden zoals de oude binnenstad en de Romeinse haven.

Alanya

In Alanya kun je een vergelijkbaar weerbeeld verwachten als in Antalya, met temperaturen rond de 18 graden Celsius. Hier kun je ontspannen op mooie stranden en genieten van diverse watersportactiviteiten. Ook de gezellige terrasjes en het bruisende nachtleven maken Alanya de ideale plek voor een onvergetelijke kerstvakantie.

Side

Side biedt iets lagere temperaturen dan Antalya en Alanya, maar nog steeds aangenaam met gemiddelde temperaturen van ongeveer 16 graden Celsius. Deze badplaats is bekend om zijn archeologische opgravingen en het prachtige amfitheater. Maak een ontspannen wandeling langs de ruïnes of geniet van de serene sfeer in de oude binnenstad.

Bodrum

Bodrum is een andere favoriete bestemming aan de Turkse Riviera tijdens de kerstperiode. Met temperaturen rond de 17 graden Celsius kun je hier heerlijk genieten van de zon en ontspannen op mooie stranden. Bezoek ook zeker het historische kasteel van Bodrum of maak een boottocht naar het nabijgelegen Griekse eiland Kos.

Bijzondere activiteiten tijdens de kerstperiode

Naast het genieten van het aangename weer zijn er ook tal van bijzondere activiteiten die je kunt ondernemen tijdens de kerstperiode aan de Turkse Riviera. Denk hierbij aan:

  1. Het bijwonen van traditionele kerstmarkten waar je lokale ambachten en lekkernijen kunt kopen.
  2. Deelnemen aan speciale kerstconcerten en -voorstellingen in theaters en culturele centra.
  3. Proeven van heerlijke traditionele Turkse gerechten en zoetigheden tijdens speciale kerstdiners in restaurants.
  4. Meedoen aan feestelijke boottochten en cruises langs de kustlijn, waarbij je kunt genieten van prachtige uitzichten en live muziek.

Met zijn aangename temperaturen en tal van activiteiten biedt de Turkse Riviera tijdens kerst een ideale vakantiebestemming. Of je nu wilt ontspannen op het strand, culturele bezienswaardigheden wilt ontdekken of wilt genieten van feestelijke evenementen, deze regio heeft voor elk wat wils. Boek vandaag nog jouw kerstvakantie naar de Turkse Riviera en beleef een onvergetelijke tijd onder de winterzon.